Sposób przygotowania

Kremówkę ubić na sztywno z śmietan fiksami z cukrem waniliowym i 2 łyżek cukru pudru Następnie masę dokładnie wymieszać ze skórką z cytryny oraz sokiem Do wszystkiego dodać 100g wiórków kokosowych Dwie łyżki kremu odłożyć Jeden okrągły placek biszkoptowy ułożyć na płaskim talerzu nałożyć na niego obręcz tortownicy i posmarować go 1/3 masy kremowej nałożyć na niego następny biszkopt i ponownie posmarować go kremem nałożyć trzeci biszkopt i posmarować kremem wierzch Na końcu ułożyć na torcie pokrojone sezonowe owoce Dwie galaretki rozrobić w 3 szkl gorącej wody Ostudzić poczekać aż lekko zgęstnieje i zalać nimi tort Chłodzić go przez 2-3 godziny Po tym czasie wyjąć torcik z tortownicy Dwie pozostałe łyżki kremu włożyć do szprycy i udekorować wierzch ciasta Kulki rafaello rozłożyć na galaretce obok kleksów z kremu

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !