Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zacierki na mleku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka razowa 20 dag
mleko 5 szklanek
jajko
sól i cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zacierki na mleku

Z mąki, jaja, soli i wody zagnieść twarde ciasto. Wyrobić i zetrzeć na tartce. Posypując mąką. Zacierki wrzucać na gotujące się mleko lub ugotować je osobno a potem zalać gorącym mlekiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.12.2011 16:34
Moja babcia takie robiła bardzo często. Smak dzieciństwa.
Ela20 16.11.2010 22:24
Z razowej mąki to jeszcze nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak