Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana kalarepka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka 4 szt
mięso mielone 300 g
kasza jaglana 100 g
cebula
kostka rosołowa 1
mąka 1 łyżka
koncentrat pomidorowy
sól, pieprz
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana kalarepka

Kalarepki obrać odciąć wierzchy wydrążyć (wydrążony miąższ odłożyć) Nastepnie przygotowac farsz kasze ugotowac na sypko w osolonym wrzatku Do mielonego miesa dodac kasze i cebule starta na tarce Doprawić solą i pieprzem i papryką mieloną Wymieszać Farszem wypelnic wydrazone kalarepki Przygotowac poltora litra bulionu W rondlu ulozyc kalarepki dodac odłożony miąższ Podlac bulionem i dusic na malym ogniu ok 40 min Dodac koncentrat i łyżkę mąki Dusić jeszcze 10 min Posypać przed podaniem świeżym koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 13.05.2012 10:07
fajny pomysł;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak