Sposób przygotowania

Kalarepki obrać odciąć wierzchy wydrążyć (wydrążony miąższ odłożyć) Nastepnie przygotowac farsz kasze ugotowac na sypko w osolonym wrzatku Do mielonego miesa dodac kasze i cebule starta na tarce Doprawić solą i pieprzem i papryką mieloną Wymieszać Farszem wypelnic wydrazone kalarepki Przygotowac poltora litra bulionu W rondlu ulozyc kalarepki dodac odłożony miąższ Podlac bulionem i dusic na malym ogniu ok 40 min Dodac koncentrat i łyżkę mąki Dusić jeszcze 10 min Posypać przed podaniem świeżym koperkiem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    fajny pomysł;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !