Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe faworki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
żółtko jajek 2 szt.
jajko 1 szt.
drożdże 5 dag
śmietana 4 łyżki
cukier 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe faworki

Śmietanę, jajka, cukier, drożdże łączymy. Całość przelewamy do mąki i zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy i wykrawamy faworki. pieczemy na głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak