Sposób przygotowania

przygotowujemy galarete zelatyne moczymy w niewielkiej ilosci zimnej wody gdy napecznieje rozprowadzamy w niewielkiej ilosci wrzatku rosol zagotowywujemy z winnym octem gdy trzeba lekko doprawiamy do smaku po zdjeciu z ognia laczymy z rozpuszczona zelatyna dokladnie mieszamy do szklanej formy z kominkiem wlewamy niewielka ilosc galarety wstawiamy na kilka minut do zamrazalnika gdy stezeje rozsypujemy odsaczony groszek zalewamy galareta by groszek byl przykryty i ponownie wstawiony do lodowki gdy calosc stezeje ukladamy pieczarki i rzodkiewki zalewamy pozostala galareta i znowu wstawiamy do lodowki na okraglym polmisku ukladamy liscie selera by utworzyly zielony krag wykladamy dobrze wystudzona galarete brzeg przybieramy rozyczkami z rzodkiewek

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !