Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż w potrawce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 g
Podudzie z kurczaka 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
skrobia kukurydziana 1 łyżeczka
kurkuma szczypta
sól 1 łyżeczka
śmietana 100 ml
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ryż w potrawce

Ryż ugotować na sypko z 1 łyżeczką soli. W między czasie zagotować 200 ml wody, doddać 1 podudzie z kurczaka, kostkę rosołową, pieprz do smaku, gotować do miękkości, wyciągnąć mięso, ściągnąć skórę i wyjąć kości, mięso pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na talerzu, ryż włożyć do miseczki, lekko ubić i przełożyć na talerz. Zrobić sos, skrobię wymieszać ze śmietaną, dodać do wywaru, dodać kurkumę i zagotować, polać gorącym sosem ryż.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 17.06.2011 21:34
pycha
gosia47-47 17.06.2011 20:12
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak