Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jaja 2 sztuki
mak 1/2 szklanka
miód 4 łyżki
śmietana 4 łyżki
sól
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z makiem

Z mąki, jajek, wody robimy twarde ciasto. Rozwałkowujemy i kroimy niewielkie kluski. Gotujemy w osolonej wodzie.
Mak sparzamy i mielimy. Do maku dodajemy miód, śmietanę i dokładnie mieszamy z kluskami. Posypujemy rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak