Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewka zapiekana z szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzodkiewka 3 pęczek
szynka konserwowa w plastrach 200 g
wywar drobiowy 200 ml
śmietana 30% 150 g
masło 2 łyżki
natka pietruszki
tłuszcz do formy
sól, pieprz
żółty ser starty 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewka zapiekana z szynką

wywar zagotować wraz z śmietaną Doprawić Zagęścić zasmażką przygotowaną z mąki i masła Zdjąć z ognia i wymieszac z polowa sera W wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym ułożyć rzodkiewki i zawinięte w rulon plastry szynki Posypać resztą sera i zapiekać 25 min w 200st C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak