Sposób przygotowania

Mięso umyte kroimy w grubą kostkę posypujemy przyprawami również solą , pieprzem i mieszamy . Wstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie wyjmujemy patelnię wlewamy oliwę i smażymy mięsko , po 10 minutach wlewamy keczup i mieszamy drewnianą łyżką . Gdy już trochę cały ten sos odparuje to wlewamy najpierw pół szklanki wody i pół kostki , przykrywamy pokrywka i dusimy do momentu aż znowu odparuje cały ten sos, czynność powtarzamy jeszcze raz . Na koniec jak już mięsko będzie miękkie to zagęszczamy mąką z jogurtem naturalnym . Gotowy sos podajemy z ziemniakami lub kaszą gryczaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !