Sposób przygotowania

Najpierw robimy ciasto. Do miski wsypać mąkę ,proszek , cukier puder i sól, pokrojone masło jeszcze tylko żółtka i mieszamy a potem zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 2 części , jeden kawałek wkładamy do zamrażarki a drugi wyklejamy spód blaszki i boki i wstawiamy do lodówki. Następnie robimy masę serową . Miękkie masło ucieramy z cukrem , dodajemy jajka , potem twaróg trzykrotnie zmielony i budyń . Miksujemy .Następnie ubijamy pianę z białek dodając cukier i na schłodzone ciasto wykładamy masę serową potem układamy brzoskwinie odsączone i pokrojone na kawałki a na końcu piane . Na koniec wyjmujemy ciasto z zamrażalnika i ścieramy na tartce o małych oczkach prosto na pianę . Gotowe już ciasto pieczemy godzinkę w 180 st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    sliczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    serniki to moja słabość:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    najlepsze ciasto...a jaki puszysty ten sernik :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uuuuwielbiam seeeeernik
  • 3
    original
    Opublikowano

    sara1

    pyszny serniczek
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    natalia.doradca

    Pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !