Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser dla łasucha

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 op.
galaretka brzoskwiniowa 2 op.
jabłka 6 szt.
masło 250 g
cukier 3/4 szkl.
herbatniki 7 op.
banan 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser dla łasucha

1. Galaretkę agrestową przygotować w 1/2 szkl. wody, ostudzić. Galaretki brzoskwiniowe przygotować w 700 ml wody, ostudzić. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć sok.
2. Masło utrzeć z cukrem, dodać galaretkę agrestową i starte jabłka.
3. Blaszkę wyłożyć herbatnikami i położyć masę, rozsmarować, przykryć warstwą herbatników, warstwą bananów pokrojonych w plasterki. Całość zalać gęstniejąca galaretką brzoskwiniową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 17.06.2011 19:11
super! bardzo lubię desery z galaretką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak