Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z budyniem i galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 op.
budyń waniliowy 2 op.
mleko 900 ml
mąka pszenna 2 łyżki
cukier 1/2 szkl.
owoce sezonowe według uznania
Ciasto:
mąka pszenna 1,5 szkl.
cukier puder 1/2 szkl
margaryna 12,5 dag
jajko 1 szt.
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z budyniem i galaretką

1. Ciasto: z podanych składników przygotować kruche ciasto, zawinąc folię i włożyć na 30 min. do lodówki. Rozwałkować i wyłożyć do tortownicy, tworząc wysokie brzegi, nakłuć widelcem. wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec 15 min.
2. Galaterkę przygotować w 1,5 szkl. wody, ostudzić.
3. Masa budyniowa: Budynie ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, osudzić i wyłożyć na zimne ciasto. Na budyniu ułożyć owoce zalać tężejącą galaretką. Schłodzic w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 20.09.2012 17:40
pyszna
Sylwia88 17.06.2011 16:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak