Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki ziemniaczane z pieczarkami i sosem czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 60 dag
mąka 2 łyżki
jajko 2 szt.
olej 4 łyżki
sól
pieprz
majonez 3 łyzki
jogurt naturalny 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt.
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: placki ziemniaczane z pieczarkami i sosem czosnkowym

1. Majonez połączyć z jogurtem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Pieczarki oczyścić i dokładnie umyć, pokroić. Cebulę obrac i posiekać, zeszklic na oleju, dodać pieczarki i dusić razem przez ok. 15 min. Doprawić pieprzem i przyprawą do potraw.
2. Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać make, jajka, doprawic solą i pieprzem. Usmażyc na oleju cztery cienkie placki, na każdym położyc porcje farszu i złożyć na połowę. Podawać z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 01.03.2014 17:09
pyszne placuszki
Krystyna32 06.12.2013 08:50
fajny przepis
iwona332 25.09.2011 19:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak