Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek rabarbarowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1/2 kg
mąka 1/2 kg
jajko 3 szt.
drożdże 5 dag
masło 12,5 dag
cukier 1/2 szkl.
mleko 3/4 szkl.
kruszonka
mąka 1,5 szkl.
masło 12,5 dag
cukier 1/2 szkl.
cukier waniliowy 1/2 op.

Przepis i sposób przygotowania na: placek rabarbarowy

1. rabarbar oczyść, pokrój w kostkę. Posyp 3 łyżkami cukru, odstaw na 30 min. jajka wbij do miski, wkrusz drożdże, dodaj pokrojone, miękkie masło, posyp resztą cukru, polej zimnym mlekiem ( nie mieszaj). Odstaw na 1-2 godziny w ciepłe miejsce.
2. Kruszonka: masło i mąkę zagnieć z cukrem. Schłodź. Do wyrośniętego ciasta wsyp mąkę, dokładnie wymieszaj. Ciastem wyłóż natłuszczoną blachę, odstaw do wyrośnięcia. Ułóż rabarbar, posyp kruszonką. Piecz ok. 30 min. w temp. 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.07.2013 20:06
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak