Sposób przygotowania

1. Filety z piersi kurczaka pokrój, zmiel. Wymieszaj z jajkami i kremówką. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatałową (jeśli masa jest rzadka wsyp łyżkę bułki tartej). z masy uformuj pulpeciki. Włóż do osolonego wrzątku, gdy wypłyną, gdy wypłyną, gotuj ok. 5 min. Wyjmij.
2. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój na kawałki. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Olej rozgrzej w rondlu, włóż cebulę i czosnek, zeszklij. Dodaj ziemniaki, zalej bulionem mięsnym. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie (15-20 min.)
3. Garnek zdejmij z ognia, wkrusz ser, zmiksuj. Przypraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi 9ok.łyżeczki). Zupę mocno podgrzej, wlej do talerzy. Włóż pulpety. Posyp grubo posiekaną natką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobra zupa na jesienne dni
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    SMACZNA
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !