Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybna zapiekanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 45 dag
ryba wę 10 dag
ser peśniowy 25 dag
jajko 2 szt.
śmietana kwaśna 200 ml
sól
pieprz
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Rybna zapiekanka

1. Ciasto francuskie rozmroź. Tortownicę lub okrągłą żaroodporną formę natłuśc, wylep ciastem (wystające nad brzegami ciasto zetnij). W kilku miejscach nakłuj widelcem.
2. Jajka roztrzep ze śmietaną, przypraw do smaku szczyptą soli i pieprzu. Rybę pokrój na cienkie plasterki. Ser pleśniowy także pokrój na cienkie plasterki.
3. Na cieście ułóż plasterki ryby. na nich ułóż plasterki sera. zalej rozmąconymi ze śmietaną jajkami. Wierzch wyrównaj, udekoruj paskami pozostałego ciasta francuskiego. Wstaw do nagrzanego do temp. 180 stopni piekarnika, piecz 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 06.08.2013 13:26
Moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak