Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane parówki z grilla

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 12 szt
musztarda łagodna 3 łyżki
ketchup 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
ser ementaler 4 cienkie plasterki
szynka gotowana 4 cienkie plasterki
boczek wędzony 12 cienkich plasterków
oliwa
sól łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane parówki z grilla

Kiełbaski po zdjęciu osłonek kroimy na połówki,miejsca przecięcia smarujemy musztardą wymieszaną z ketchupem,majerankiem,tymiankiem i czosnkiem roztartym z solą.Plastry szynki i sera kroimy na szerokie paski i przekładamy nimi połówki parówek.Ponownie składamy owijamy plastrem boczku,smarujemy oliwą i pieczemy na ruszcie grilla lub w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.06.2011 18:39
super
Natalia/tubisiek 17.06.2011 19:10
brzmi fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak