Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik gruszkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 70 dkg
seler naciowy 2 szt
śmietana kremówka 220 ml
sok z cytryny 1/2 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat
bulion warzywny 750 ml
rokpol 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik gruszkowy

Gruszki obieramy kroimy na połówki i usuwamy gniazda nasienne a miąższ kroimy w kostkę.Gruszki oraz plasterki selera zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy 15 min.Schładzamy i miksujemy na gładki krem.Bulion gotujemy,dodajemy zmiksowane gruszki oraz starty ser,doprawiamy solą i pieprzem i sokiem z cytryny.Zupę mocno schładzamy i mieszamy z ubitą śmietanką.Przed podaniem dekorujemy nacią selera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 20.09.2011 14:33
pycha
Krystyna32 25.07.2011 07:47
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak