Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4
Bułka tarta klasyczna Prymat
mleko 2 łyżki
śmietana 2 dag
Szczypiorek cienki
koperek
sól i pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane

Ugotowane jajka przekroić na pół bez obierania ze skorupek. Delikatnie wyjąc żółtko wraz z białek bez naruszenia skorupki. Jajka posiekać a następnie przepuścić przez maszynkę wraz z bułką namoczoną wcześniej w mleku. Do masy dodać zieleninę, trochę bułki tartej, śmietanę i doprawić do smaku. gotową masę nakładać do pustych skorupek. Podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.06.2012 21:56
Ciekawy pomysł na jajka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak