Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki po żydowsku z wołowiną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
wołowina 45 dkg
ryż 1 szklanka
cebula 5 szt
pomidory 3 szt
rodzynki 1/2 szklanki
miód 3 łyżki
sól
pieprz
sok z cytryny 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki po żydowsku z wołowiną

Ryż gotujemy na sypko,mięso drobno siekamy i mieszamy z ryżem obraną drobno posiekaną cebulą i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Kapustę gotujemy aż liście będą odchodzić.Liście kapusty nadziewamy farszem zawijamy gołąbki układamy w rondlu przekładając je obranymi ze skórki i pokrojonymi na ćwiartki pomidorami.Następnie podlewamy wodą i wstawiamy na 45 min do nagrzanego do 190 stopni piekarnika.Po tym czasie polewamy miodem wymieszanym z sokiem z cytryny i rodzynkami,zapiekamy następne 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak