Sposób przygotowania

Najpierw przygotować składniki na piernik , czyli jajka ubijamy z cukrem dodając kolejno olej i pozostałe składniki , ciągle mieszamy potem wylewamy pół ciasta piernikowego na blaszkę dużą , zapiekamy najpierw 20 minut , potem wyjmujemy odczekajmy aby troszkę przestygło i smarujemy na piernik dowolną marmoladę i drugą część ciasta piernikowego ,starannie rozsmarować po całości, ponownie wstawiamy i zapiekamy do tzw. suchego patyczka . W tym czasie robimy masę . Mleko wlewamy do garnka , gdy się zacznie gotować to wlewamy śmietankę , może to być słodka śmietana, następnie łączymy dalej z jajkami i zagotować . Zgasić i odczekać aby przestygło, jeśli są grudki to odcedzamy zawartość na sitko.Masło ucieramy z cukrem pudrem dodając stopniowo twarożek , sok z cytryny całej,i masę wykładamy na piernik i ładnie ścieramy na tartce czekoladę na małych oczkach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    takie ciacho to bym sobie zjadła :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !