Sposób przygotowania

Jajka zetrzeć z cukrem.Dodać mąkę,proszek do pieczenia,wodę i olej.Całość dokładnie wszystko zmiksować i podzielić ciasto na 2 części.Do jednej części ciasta dodać 2 łyżki kakao i zmiksować.Ciasta przelać do wysmarowanych masłem i posypanych mąką blaszek.Piec w temperaturze 180 stopni.
Kremy do tortów zmiksować z mlekiem i margaryną.
Upieczone ciasta wystudzić,pokroić na równe kromki.Kromki przekładać kremem truskawkowym na przemian raz ciemną raz jasną i przyciskać na przemian tworząc wagonik.Ciasto pokryć kremem truskawkowym,przyozdobić kremem waniliowym.Wstawić do lodówki na 2 godziny,kroić na skos.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !