Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruskie pierogi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 50 dag
jajko 1 sztuka
Farsz:
ser biały ½ kg
ziemniaki ½ kg
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ruskie pierogi

Cebulę drobno pokroić i usmażyć na złoto na maśle. Ziemniaki ugotować i razem z serem przecisnąć przez praskę. Dodać cebulę i doprawić solą i pieprzem.
Z podanych składników, zagnieść elastyczne ciasto, Rozwałkowywać, wycinać kwadraty, nadziewać farszem i zalepić. Wrzucać partiami na osolony wrzątek. Po wypłynięciu pierogów na wierzch, gotować jeszcze 7-8 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak