Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z groszkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 50 mąki
jajko 1 sztuka
Farsz:
groszek zielony 1 puszka
ser żółty 20 dag
natka pietruszki 1 pęczek
sól
pieprz
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z groszkiem

Groszek zmielić, dodać starty na grubej tarce ser i drobno pokrojoną zieloną pietruszkę. Wymieszać, doprawić do smaku.
Z podanych składników, zagnieść elastyczne ciasto, Rozwałkowywać, wycinać kwadraty, nadziewać farszem i zalepić. Wrzucać partiami na osolony wrzątek. Po wypłynięciu pierogów na wierzch, gotować jeszcze 2-3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak