Sposób przygotowania

Zrobić dość luźne ciasto naleśnikowe z dodatkiem oleju. Smażyć cienkie naleśniki.
Mięso zmielić lub rozbić w malakserze. Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle. Dodajemy do mięsa razem z surowym jajkiem. Gdyby farsz był za suchy można dodać kilka łyżek rosołu (tak aby nie był sypki). Doprawiamy kucharkiem, solą i pieprzem na dość pikantnie. Koniecznie dodajemy też odrobinę świeżo startej gałki muszkatołowej. Farsz układamy na naleśnikach i zawijamy w krokiety. Panierujemy w mące, jajku i bułce. Smażymy na niedużym ogniu po dwie minuty z każdej strony.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !