Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 15 dag
jajko 1 sztuka
mleko 500 ml
Farsz:
gotowanego mięsa wołowego 60 dag
cebula 1 sztuka
masło
jajko
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
DO PANIEROWANIA
mąka
jajko 1-2
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z mięsem

Zrobić dość luźne ciasto naleśnikowe z dodatkiem oleju. Smażyć cienkie naleśniki.
Mięso zmielić lub rozbić w malakserze. Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle. Dodajemy do mięsa razem z surowym jajkiem. Gdyby farsz był za suchy można dodać kilka łyżek rosołu (tak aby nie był sypki). Doprawiamy kucharkiem, solą i pieprzem na dość pikantnie. Koniecznie dodajemy też odrobinę świeżo startej gałki muszkatołowej. Farsz układamy na naleśnikach i zawijamy w krokiety. Panierujemy w mące, jajku i bułce. Smażymy na niedużym ogniu po dwie minuty z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak