Sposób przygotowania

Ugotowane na twardo jajka ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać, chleb pokroić w kosteczkę. Czosnek zmiażdżyć. Śledzie sprawić, umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. 1, 5 łyżki masła rozpuścić i zeszklić na nim czosnek, dodać chleb tostowy i przyrumienić. Zdjąć z ognia, grzanki przełożyć do miseczki i wymieszać z jajkiem i natką. Farszem nafaszerować ryby, przełożyć je do naczynia żaroodpornego, skropić oliwą, rozłożyć na nich plasterki cytryny, masło i piec przez około 25- 30 minut w temp. 200 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Ale bym zjadła teraz takiego śledzika :) Przepis jest interesujący.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ja również zjadłbym takiego śledzika
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    max1980

    no to są śledzie
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super kolacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super kolacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !