Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z kurek z wędzonym boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 duże
czosnek ząbki 1
wywar drobiowo-wołowy 1,5 litra
boczek wędzony 30 dkg
masło 2-3 łyzki
koncentrat pomidorowy 2 łyzki
ziemniaki 5-6 szt
ziele angielskie 3 szt
kminek Prymat 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt-sredni
kurki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z kurek z wędzonym boczkiem

Kurki myjemy,pokroić,smazymy na maśle.boczek kroimy w kostkę i podsmażamy dodajemy cebulę pokrojona w kostkę,smazymy. Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat, wycisnięty czosnek i kurki wszytko mieszamy, smazymy przez 2-3minuty
Wywar gotujemy z listkiem,zielem i pokrojonymi w kostkę ziemniakami, jak ziemniaki będą prawie ugotowane dodajemy wszytko z patelni,gotujemy jeszcze przez kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 21.01.2012 08:50
pyszna zupa !
tatiana2 17.06.2011 11:01
Fajny przepis, lubię grzyby więc na pewno wypróbuję taką zupkę :)
suzana 17.06.2011 10:18
super
Emilia22 17.06.2011 09:37
na pewno jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak