Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 4 sztuki
kukurydza ½ puszka
groszek ½ puszka
fasola czerwona ½ puszka
wędlina drobiowa 20 dag
ser żółty 10 dag
cząber
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka

Papryki umyć przekroić wzdłuż na pół. Wymieszać kukurydzę, groszek, fasolę, drobno pokrojoną wędlinę i starty ser (trochę sera odłożyć). Doprawić do smaku ziołami, solą i pieprzem. Farszem napełnić połówki papryk, ułożyć na lekko natłuszczonej blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni. Piec 20-25 minut. Pięć minut przed końcem pieczenia posypać resztą startego sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak