Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona jajecznica

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
rzeżucha 1/2 pęczka
sól 3 szczypty
cebula 1 średnia sztuka
pieprzdo smaku
mleko 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona jajecznica

Rzeżuchę zmiksować blenderem z jednym jajkiem. Pozostałe jajka roztrzepać, wlać do nich zmiksowaną rzeżuchę i mleko, dodać sól i pieprz, lekko ubić. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć ją na oleju. Na cebulę wlać jajka,usmażyć jajecznicę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 14.09.2013 19:33
Oryginalny przepis. Bardzo mi się podoba.
Adam12 06.11.2011 12:52
pomyslowe
Weronika_eM 07.09.2011 21:51
bardzo pomysłowa
maryśka 04.07.2011 11:08
super
suzana 17.06.2011 10:19
ciekawa
Emilia22 17.06.2011 09:36
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak