Sposób przygotowania

Jajko roztrzepać z solą, olejem i mlekiem, dodać mąkę, kakao i tyle wody aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany - trudno dokładnie podać ilość bo każda mąką inaczej ją wchłania. Ciasto trzeba dobrze wymieszać np. rózgą albo mikserem żeby nie było żadnych grudek. Usmażyć naleśniki - ja do ciasta dodaję olej i smażę na teflonowej patelni więc nie wlewam na nią tłuszczu. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jogurt, esencję waniliową i cukier w/g własnego smaku. Dosypać większość posiekanego ananasa - kilka kawałków zostawić do dekoracji. Naleśniki smarować farszem, zwijać w dowolny sposób - rożki, rulony, kopertę...Lekko podsmażyć je na rozgrzanej patelni z 2 łyżkami masła. podawać polane rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i ozdobione resztą ananasa...

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wojtek10_89

    pychota! na pewno wypróbuje ten przepis na najbliższy obiad
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marcela

    mmmm aż nabrałam ochoty żeby takie dziś zrobić:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !