Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka paprykowo-pieczarkowa na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1,5 kg
papryka żółta 1,5 kg
pieczarki 1 kg
cukier 2 szklanki
woda 2 szklanki
ocet 2 szklanki
sól 2 łyżki
cebula 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka paprykowo-pieczarkowa na zimę

Papryki myjemy, osuszamy i oczyszczamy z nasion a następnie kroimy w krótkie paseczki. Cebule obieramy, kroimy w piórka, przelewamy na sicie wrzątkiem.Pieczarki myjemy i oczyszczamy, następnie kroimy w plastry i blanszujemy ok. 2 min. Wszystkie warzywa mieszamy. Z wody, cukru, octu i soli zagotowujemy zalewę.Warzywa przekładamy do słoików, zalewamy zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak