Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błyskawiczne piersi z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Błyskawiczne piersi z kurczaka

Piersi z kurczaka oczyścić i przeciąć wzdłuż na dwa lub nawet trzy cienkie płaty. W misce wymieszać 4 łyżki oleju, ½ łyżeczki soli i łyżkę ziół prowansalskich. Włożyć do marynaty mięso i odstawić na chwilę. Patelnię tylko posmarować tłuszczem, smażyć mięso na średnim ogniu z obu stron przez 2-3 minuty. Podawać ze smażonymi ziemniakami i dowolną jarzyną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak