Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść szybko kruche ciasto i włożyć na godzinę do lodówki.
Rozwałkować na dużą formę do tarty, ponakłuwać widelcem i podpiec 20 min w temperaturze 180 stopni.
Odlać ½ szklanki mleka, resztę zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać zimne mleko i mąkę. Wlać pomału do gotującego się mleka, cały czas mieszając. Gotować do momentu, aż zacznie gęstnieć. Wyłożyć masę na przestudzony spód, poukładać na niej przekrojone morele, skórką do spodu. Piec 30 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetnie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    i podobnie smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !