Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ziemniaczana na upał

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
ogórki 1 kg
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
czosnek 1 ząbek
koperek 1 pęczek
ocet winny
oliwa
śmietana 12% 1 szklanka
sól
pieprz
Przyprawa curry orientalna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczana na upał

Ziemniaki ugotować w mundurkach, po ugotowaniu zahartować zimną wodą, obrać i pokroic w dość gruba kostkę. Ogórki obrać i pokroić w plasterki. Dymkę i koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać. Pomieszać wszystkie składniki w dużej misce. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić octem, oliwą, solą, pieprzem i curry. Dodać śmietanę i wszystko dobrze zamieszać. Dobrze schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak