Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki pieczarkowo-kukurydziane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
kukurydza 1 puszka
cebula 2 sztuki
jajko 1 sztuka
mąka 3 łyżki
masło 1 łyżka
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Placki pieczarkowo-kukurydziane

Posiekaną drobno cebulę podsmażyć na maśle, dodać pokrojone pieczarki, podsmażyć przez kilka minut, doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć kukurydzę razem z zalewą do miski, dodać mąkę, jajko i pieczarki z cebulą, ewentualnie jeszcze doprawić. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta na racuchy, jeśli jest za rzadkie, dodać mąki. Smażyć nieduże placuszki na mocno rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak