Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna zupa jarzynowa z kluskami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepka 2 sztuki
marchewka 3 sztuki
groszek mrożony 1 opakowanie
natka pietruszki 1 pęczek
grysik 4 łyżki
masło 1 łyżka
jajko 1 sztuka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna zupa jarzynowa z kluskami

Obrane i pokrojone marchewki i kalarepki gotować przez 10 minut w warzywnym wywarze (może być z kostki). W tym czasie zagotować ½ szklanki wody z masłem i szczypta soli, wsypać grysik, zamieszać i lekko przestudzić.
Do zupy dodać pokrojona natkę i groszek.
Do grysiku wbić jajko i dobrze zamieszać. Gdy warzywa będą już miękkie, zamoczoną w zimnej wodzie łyżeczką formować kluseczki i wrzucać je do zupy. Gotować 5 min, żeby kluski się nie rozpadły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 01.02.2012 10:47
super
Anna133 22.06.2011 06:46
pycha ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak