Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jabłka 1 kg
cukier 0.5 szklanki
masło 1 łyżka
galaretka cytrynowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z jabłkami

Pieczemy cienki biszkopt z 4 jajek. jabłka obieramy i kroimy w bardzo drobno w kostke, dolewamy wode, wsypujemy cukeir (mozna dac wiecej) i dajemy maslo - gotujemy do miękkosci jablek, po zestawieniu z ognia do gorącej masy wsypujemy galaretke i miesamy do czasu az sie calkiem rozpusci. ciepola mase wykladamy na biszkopt i zawijamy rolade

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 03.06.2012 17:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak