Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kapustą i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 400 gram
mleko 150 mililitrów
sól do smaku
kapusta 400 gram
pieczarki 200 gram
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kapustą i pieczarkami

mąke przesiewamy na stolnice. Dodajemy szczypte soli, i gorące mleko .wyrabiamy ciasto , dobrze zagniatamy, kapuste gotujemy w osolonej wodzie ok 40 minut, odcedzamy , drobno kroimy, cebule obieramy kroimy w kostke pieczarki myjemy ścieramy na tartce o grubych oczkach. na oleju podsmażamy cebule dodajemy kapuste i pieczarki , doprawiamy do smaku. dusimy do miekości. Ciasto wałkujemy , wycinamy krążki, na każdy nakładamy troche farszu i sklejamy brzegi. gotowe pierogi gotujemy w osolonej wodzie, ok 5 minut od momentu kiedy wypłyną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak