Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny kociołek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
fasola Jaś 1/2 kg
pieczrki 20 dag
marchewka 2 szt.
cebula 2 szt.
ogórek kiszony 2 szt.
papryka 1 szt.
olej
sos meksykański 1 słoik
sól
pieprz
papryka mielona
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mięso mielone wieprzowe 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny kociołek

1. fasolę zalej wodą, namocz. Szynkę, pieczarki i cebulę pokrój, podsmaż. Dodaj do fasoli, wrzuć pokrojone marchewki, ogórki i paprykę. Gotuj 30 min.
2. Mięso mielone wyrób z bułką tartą, przypraw. Uformuj klopsiki, wrzuć do fasoli. Ugotuj. Dodaj sos, połącz, przypraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 06.11.2012 08:35
wypasiony przepis
Iwusia 24.08.2012 23:17
super :]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak