Sposób przygotowania

1. Schab umyj, osusz, pokrój na plasterki. każdy lekko rozbij, oprósz z każdej stronysolą i pieprzem. Pieczarki obierz, oczyść, pokrój na małe kawałki. Cebule obierz, pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, podsmaż. Mielone mięso oprósz sola i pieprzem, wyrób.
2. Plastry schabu ułóż na natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Na każdym pastrze rozsmaruj mielone mięso, ułóż pieczarki z cebulą. Piecz ok. 15 min. w temp. 180 stopni. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp kotlety, zapiekaj jeszcze ok. 5 min, aż ser się stopi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    bardzo pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !