Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pod pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
mięso mielone 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
cebula 2 szt.
olej
pieprz
sól
ser gouda 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pod pieczarkami

1. Schab umyj, osusz, pokrój na plasterki. każdy lekko rozbij, oprósz z każdej stronysolą i pieprzem. Pieczarki obierz, oczyść, pokrój na małe kawałki. Cebule obierz, pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, podsmaż. Mielone mięso oprósz sola i pieprzem, wyrób.
2. Plastry schabu ułóż na natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Na każdym pastrze rozsmaruj mielone mięso, ułóż pieczarki z cebulą. Piecz ok. 15 min. w temp. 180 stopni. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp kotlety, zapiekaj jeszcze ok. 5 min, aż ser się stopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 05.02.2014 06:57
pyszne smaki
miki47 30.03.2013 21:45
bardzo pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak