Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bengalski chutney jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

imbir starty 50 g
ocet winny 0,5 l
cebula 2 szt
czosnek 6 ząbkow
brązowy cukier 500 g
Gorczyca biała cała Prymat 50 g
sól 1 łyżka
chili 1 łyżeczka
rodzynki 200 g
migdały siekane 50 g
jabłko kwaśne 16 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bengalski chutney jabłkowy

Posiekać imbir, cebule i czosnek. Obrane i pokrojone jabłka gotować w occie z cukrem, aż będą miękkie. Dodać imbir, cebule i czosnek oraz wszystkie pozostałe składniki. Gotować bez przykrycia 20 min., mieszając często drewniana łyżka. Po ostudzeniu przełożyć do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak