Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowa tarta

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 15 dag
żółtko jajek 1 sztuka
kremówka 300 ml
cukier puder 5 łyżek
śmietan fix 1 opakowanie
truskawki 15 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowa tarta

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem ( 1 łyżka) i posiekać z masłem, dodać jedno żółtko i zagnieść szybko ciasto. Rozwałkować je i wylepić nim blaszkę do tart. Wstawić na godzinę do lodówki, następnie na cieście wyłożyć pergamin, wsypać groch, żeby je obciążyć i piec przez 20 minut, następnie wyjąć pergamin z grochem i piec przez 10 minut w temp. 200 stopni. Ciasto wyjąć, wystudzić, śmietanę ubić z 4 łyżkami cukru pudru i śmietan- fixem, wyłożyć na tartę, wierzch udekorować pokrojonymi truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 06.08.2013 21:23
cudowny smak
IKrakowianka 18.07.2013 22:21
wspaniałe ciasto
Ada-Gaba 31.05.2012 06:42
rewelacyjna
Katarzyna/kate1980 17.03.2012 21:15
szkoda że nie mam truskawek
Zoso 29.07.2011 21:46
fajny deser
Iwusia 26.07.2011 23:30
uwielbiam taką
Karolina92 11.12.2010 23:59
tarta truskawkowa to moja ulubiona :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak