Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem ( 1 łyżka) i posiekać z masłem, dodać jedno żółtko i zagnieść szybko ciasto. Rozwałkować je i wylepić nim blaszkę do tart. Wstawić na godzinę do lodówki, następnie na cieście wyłożyć pergamin, wsypać groch, żeby je obciążyć i piec przez 20 minut, następnie wyjąć pergamin z grochem i piec przez 10 minut w temp. 200 stopni. Ciasto wyjąć, wystudzić, śmietanę ubić z 4 łyżkami cukru pudru i śmietan- fixem, wyłożyć na tartę, wierzch udekorować pokrojonymi truskawkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    tarta truskawkowa to moja ulubiona :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam taką
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajny deser
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    szkoda że nie mam truskawek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    rewelacyjna
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wspaniałe ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    cudowny smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !