Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zielone szparagi 50 dag
płatki owsiane 10 dag
mleko 1 szk
śmietana 1/3 szk
masło 4 łyzki
sól
cukier
sok z cytryny
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w sosie

Szparagi pokroić na kawałki o długości ok. 4 cm. Włożyć do garnka z wrzacą wodą z dodatkiem soli i cukru i gotować ok. 15 min. Wyjąć szparagi i odlać pół szklanki wywaru. Zalać nim płatki owsiane, odstawić. Do wywaru dodać mleko, śmietanę, sok z cytryny i masło. Zagęścić płatkami owsianymi. Do sosu włożyż jajka i szparagi. Podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 30.01.2014 18:08
Bardzo dobre
kate.500 05.08.2013 11:03
pyszne jedzonko
olkaaa 06.04.2013 12:40
uwielbiam je
Grazyna0211 12.02.2013 10:29
świetne danie
Elżbieta17 28.11.2012 08:56
świetne:)
smakoszek 04.11.2012 10:12
super:)
barbara11561 16.07.2012 17:00
bardzo ciekawy
alaaa 09.06.2012 15:50
te płatki mnie zaciekawiły
Kuchareczekjeden 04.02.2012 09:23
lubię szparagi
AgaS10 12.01.2012 06:54
lubimy szparagi:)
halina17 16.06.2011 21:19
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak