Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane papryczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt
twarożek 300 g
żółty ser 500 g
Majeranek suszony Prymat 3 łyżki
sól, pieprz
bulion 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane papryczki

Z każdej papryki odciąć wierzchnią część i odłożyć Powycinać gniazda nasienne Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach Odłożyć dwie łyżki a resztę wymieszać z twarożkiem i suszonym majerankiem Doprawić solą i pieprzem Papryki napełnic masą serową lekko ubijajac nadzienie Wierzch posypac odlozonym serem Na koncu nalozyc \"czapeczki\" lekko je dociskajac do farszu Papryki wlozyc do naczynia zaroodpornego i podlac cieplym bulionem Wstawic do piekarnika na ok 20 min w 180st C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak