Sposób przygotowania

Mieso mielone polaczyc z mlekiem bulka i serem Wbic jajko i wymieszac Doprawic do smaku sola i pieprzem i ziolami prowansalskimi z masy uformowac kulki obtoczyc je w 1-2 łyzkach maki i usmazyc na 3 łyzkach oliwy Pieczarki oczyscic i pokroic w plasterki Cebule obrac i posiekac W rondlu rozgrzac pozostala oliwe zeszklic na nim cebule dolozyc pieczarki i wymieszac Wlac bulion i doprawic do smaku Do rondelka z poduszonymi pieczarkami i cebula wlozyc usmazone pulpeciki po czym przykryc i dusic na malym ogniu ok 10min od czasu do czasu mieszajac Pod koniec duszenia do garnka wlac smietane wymieszana z resztka maki Mieszajac podgrzewac az sos zgestnieje Doprawic do smaku Podawac z ryzem

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !