Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 600 g
pieczarki 250 g
cebula 1
mleko 1/2 szkl
starty zolty ser 2-3 lyzki
śmietana 1 szkl
mąka 3-4 lyzki
jajko 1
oliwa 6 lyzek
sól
pieprz
ziola prpwansalskie
bulion warzywny 1 szkl
kajzerka 1 czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z pieczarkami

Mieso mielone polaczyc z mlekiem bulka i serem Wbic jajko i wymieszac Doprawic do smaku sola i pieprzem i ziolami prowansalskimi z masy uformowac kulki obtoczyc je w 1-2 łyzkach maki i usmazyc na 3 łyzkach oliwy Pieczarki oczyscic i pokroic w plasterki Cebule obrac i posiekac W rondlu rozgrzac pozostala oliwe zeszklic na nim cebule dolozyc pieczarki i wymieszac Wlac bulion i doprawic do smaku Do rondelka z poduszonymi pieczarkami i cebula wlozyc usmazone pulpeciki po czym przykryc i dusic na malym ogniu ok 10min od czasu do czasu mieszajac Pod koniec duszenia do garnka wlac smietane wymieszana z resztka maki Mieszajac podgrzewac az sos zgestnieje Doprawic do smaku Podawac z ryzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 16.06.2011 21:18
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak