Sposób przygotowania

Bakłażany pokroić na plasterki i opruszyć solą. Odstawić na 15 min. Ogórki obrać, wydrążyć miąższ i pokroić w kostkę, seler pokroić w kostkę, pomidory pokroić w ćwiartki. Z plastrów bakłażana spłukać sól i pokroić w kostkę. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić bakłażany, ogórki, seler, doprawić bazylią, solą, pieprzem. Dusić ok. 15 min. Gdy warzywa będą miękkie dodać pomidory, kapary, oliwki. Doprawić do smaku octem, cukrem i przyprawą uniwersalną, dusić jeszcze ok. 10 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    fajny przepis:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny !
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    jak dla mnie to bez oliwek,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    zapowiada się ciekawie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajny przepis na lekkie warzywne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawa potrawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !