Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z bakłażanów i ogórków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 3 szt
pomidory 4 szt
seler 1 szt
czarne oliwki 8 szt
kapary 1 łyżka
ocet 2 łyżki
cukier 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z bakłażanów i ogórków

Bakłażany pokroić na plasterki i opruszyć solą. Odstawić na 15 min. Ogórki obrać, wydrążyć miąższ i pokroić w kostkę, seler pokroić w kostkę, pomidory pokroić w ćwiartki. Z plastrów bakłażana spłukać sól i pokroić w kostkę. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić bakłażany, ogórki, seler, doprawić bazylią, solą, pieprzem. Dusić ok. 15 min. Gdy warzywa będą miękkie dodać pomidory, kapary, oliwki. Doprawić do smaku octem, cukrem i przyprawą uniwersalną, dusić jeszcze ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.12.2013 08:51
ciekawa potrawa
Grazyna0211 14.06.2013 20:44
fajny przepis na lekkie warzywne danie
olkaaa 06.04.2013 12:50
zapowiada się ciekawie
alaaa 09.06.2012 15:50
jak dla mnie to bez oliwek,,
Kuchareczekjeden 11.02.2012 17:12
pycha
Wacław 04.01.2012 12:26
fajny !
Aneta2604 20.11.2011 10:50
ciekawe
Izabela28 01.09.2011 09:36
fajny przepis:)
Magdalena1110 24.07.2011 08:11
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak