Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z groszkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajek 4 szt
groszku konserwowego 1/2 puszki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 czubzta łyżeczka
sól, pieprz do smaku
szynka, pietruszka do dekoracji
bulion 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z groszkiem

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Przekroić na połówki i oprószyć solą i pieprzem. W gorącym bulionie rozpuścić żelatynę, doprawić do smaku i odstawić do ostygnięcia. Na półmisek wyłożyć osączony z zalewy groszek konserwowy i ułożyć na nim połówki jajek. Zalać tężejącym bulionem i udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kome 01.04.2011 21:04
Ale śliczne
Sloneczko222 27.03.2011 20:32
Bardzo ładnie wyglądają, aż ślinka leci:)
Smakosz6 25.03.2011 09:08
super!
Ewa104 21.10.2010 10:20
Piękne i pyszne !
alaaa 23.08.2010 14:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak